2018 Honda Jazz Ilk Sürüs Incelemesi

2018 Honda Jazz Ilk Sürüs Incelemesi

Honda markasinin yöneticileri ile ürün planlama islemini yapan çalisanlari, islevsellik anlaminda çok güçlü bir yapiya sahip olan Jazz modelinin B segmentinin en önemli bir yildizi oldugunu bilmektedir. Ortalama olarak 3 yildir otomobil piyasasinda yer alan ve üçüncü jenerasyon olan Jazz’a 2018 yili için uygulanan makyajda bu özelliklerin her biri üründe yer almaktadir.

Honda markasinin basarili bir ürünü olan bu modelin tasarimi ile sürüsü de daha iyi seviyeye gelmistir. Birinci ve ikinci jenerasyon jazz modeli, keskin bir yönlendirme ve yol tutus karakteristigine sahiptir ve bu nedenle çok begenilmektedir. 2015 ile 2017 yillari arasinda piyasada yer alan Jazz model selefleri, bu ürün kadar iyi özelliklere sahip degildi. Ancak 2018 yilinda güncellenen Honda, yeni yönlendirilen elemanlari ile süspansiyon parçalari kullanilip bu sorun çözümlenmistir.

Yeni jenerasyon Honda’da, gövdeye destekler yapilmaktadir. Bu anlamda yapilan yenilikler, makyajli olan Jazz’i hem daha sert hem de daha güçlü yapmistir. Yeni eklenen amortisörler, sürüs konforunu gelistirmistir. Ayrica araç içindeki viraj içindeki davranislari da daha güvenli bir hale gelmistir.

Yönlendirme sistemindeki kullanilan iç parçalarin daha fazla rijit olmasi, direksiyondan daha fazla yararlanabilmesini saglamistir. Ayrica bu sistem ön lastikler ile beraber sürücünün eli arasinda yer alan iletisimin daha iyi olmasini saglamaktadir.

Yeni model Honda Jazz için, yeni bir Factory Performance isminde bir kit gelistirilmistir. Gelistirilen bu kit paketi, süspansiyon ayarlarini daha iyi bir seviyeye getirmistir. Aracin atmosferik olan 1,5 motorunda herhangi bir degisme yapilmamistir. Bu konuda CVT sanzimanli olan versiyon tercih edildigi zaman daha iyi bir sekilde yakit degerleri elde edilmektedir. Markadaki Honda Sensing isimli aktif güvenlik sistemi, ilk kez Jazz modelinde ve standart modellerinde yer almistir.

Bir yanıt yazın