OTO TEYP SEÇİMİ

OTO TEYP SEÇİMİ
Tüm araçlarda bulunan oto teyplerin yeterliliğinden bahsedecek olursak orjinalleri pek de yeterli seviyede değil! bir de araç içinde şarkı dinlemeyi seven biriyseniz oto teybinizi mutlaka değiştirmeniz gerekmektedir. orjinal oto teyplerin yetersiz geldiği durumlarda daha kaliteli ses verecek ve donanımları daha geniş olan oto teypleri tercih ediyoruz. ikinci el araçlarda standart teyplerinde mp3 dinlenememesinden dolayı araç sahipleri yeni bir oto teyp arayışı içinde oluyor. oto teyp alınırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalara deyineceğiz.
Her elektronik ürün gibi oto teyplerde de dikkat edilecek bir çok husus vardır. iyi bir ses almak için en önemlisi ana ünitedir yani teyptir. teybin üzerinde 2 adet RCA anfi çıkışı olursa ve 4×50 watt gibi bir çıkış gücüne sahip olursa ileride yapacağınız eklentilerde yeniden teyp arayışına girmezsiniz. RCA ( genellikle RCA daki her bir kablo üç renk ile gösterilir. kırmızı ve beyaz, sağ ve sol sinyaller için; sarı ise kompozit video içindir. kompozit video, analogtur ve görüntü sinyallini tek bir sinyal üzerinden taşır. RCA kablo değişik ses ve görüntü sistemlerini bağlamak için kullanılır.) teyp çıkışlarının fazlalığı her zaman avantaj olup çıkışlar kullanılmasa bile ileri de lazım olabiliyor. çift RCA çıkışını mono ve stereo bağlamak için kullanılır. mono ve stereo arasındaki farklara bakacak olursak monoda birden fazla hoparlör olsa bile ses dalgaları birbiriyle aynıdır ses tüm hoparlöre tek kanaldan gelir değişmez. stereo da ise her hoparlöre farklı kanallardan ses iletilir, örneğin bir şarkıda ses bir hoparlörden gelirken müzik diğer hoparlörden gelebilir. streo mono ya göre daha yeni bir teknoloji olup daha kaliteli ses sunar. streoda ses insan işitme duyusunun doğasına uygun, hoş bir izlenim vermek amacıyla sesin, farklı yönlerde ve simetrik olarak yerleştirilerek iki veya daha fazla bağımsız ses kanalına bağlanmış monitörler yardımıyla tekrar üremesidir.mono , sesin tek kanallı olarak tekrar üretilmesidir. üretimi sırasında genellikle tek bir mikrafon veya hoparlör, birden fazla hoparlör veya bir kulaklık olduğu durumlarda da tek bir sinyal yolundan beslenme veya tek bir sinyalde birleştirme söz konusudur.
Hoparlör ve power amfi seçimi yaparken genellikle amfi gücü ve hoparlörün kaldırabileceği gücü (watt) karşılaştırır, amfinin hoparlörü yeterince güç ile sürüp süremeyeceğini araştırırız. amfi seçimi yapmak çok önemlidir belli başlı dikkat edilmesi gerekenler; Evet hep en önde gelen gereksinimdir çıkış gücü. Burada hoparlörinizin direnci (ohm değeri) ve gücü ile uygun bir anfi seçmeniz uygun olacaktır. Çoğu zaman hoparlörünüzden bir miktar daha düşük güce sahip bir amfi doğru bir seçim olacaktır. sinyal gücü ve gürültü oranı ise amfinizin ne kadar temiz ses verdiğiyle alakalı bir durumdur. amfinizin girişinden aldığı elektrik enerjisinin ne kadarını size geri döndürdüğüne de dikkat etmelisiniz bu değer veririmlilik olarak adlandırılır. en son olarak da her amfi de çeşitli sayıda ve özellikte giriş çıkış terminalleri bulunur. burada kullanım amacınıza uygun olanı seçmelisiniz. gereği yoksa optik giriş çıkışa sahip bir amfi edinmek daha fazla bedel ödemenizi sağlayacaktır.

Bir yanıt yazın